Generelt

10 børnefødselsdagstips

10-tips-boernefoedselsdagDet er supersjovt, når man skal holde børnefødselsdag, men det kan også være en udfordring. De fleste forældre vil jo gerne finde på noget originalt at lave, og barnet har sikkert masser med idéer. Først og fremmest skal man jo lytte til sit barns ønsker, men det skal også være realistisk i forhold til hvor meget planlægning som man har tid til og hvilket budget man har. Her har vi samlet 10 børnefødselsdagstips.

1. Invitation
På invitationen skal man skrive dato, start og sluttidspunkt. Her specificerer man også om børnene evt. skal komme udklædt. Desuden kan man gøre opmærksom på om fødselsdagen, eller dele af den kommer til at foregå udenfor, så at barnet kommer med ret påklædning. Husk også at skrive S.U. samt kontaktnummer og adresse for fødselsdagen.

2. Hvem skal man invitere?
Hvis du inviterer alle fra børnehavegruppen eller klassen kan man aflevere invitationerne i hhv. daginstitutionen eller skolen. Hvis man derimod kun inviterer nogle udvalgte, så send i stedet invitationen med posten, for ikke at skuffe dem, der ikke er inviterede.

3. Varighed?
Man bør holde fødselsdagen forholdsvis kort, 2-3 timer plejer at være passende. At holde en fødselsdag, som varer længere, bliver ikke nødvendigvis sjovere. Det er bedre at holde den intensivt og fokuseret, ellers kan der let opstå konflikter, hvis børnene bliver trætte, dette gælder især for de små. Jo ældre børnene er, jo længere tid kan fødselsdagen vare.

4. Hvor mange børn skal inviteres?
Det er vigtigt at blot invitere det antal børn, som man kan overskue. Her kan man dog også meget vel alliere sig med nogle flere voksne, man kan altid bruge et par ekstra hænder. Hvis man ikke har så meget plads, kan man også vælge at holde fødselsdagen udenfor, her skal man huske på at gøre opmærksom på, at børnene skal være klædt på efter vejrforholdene. Hvis man holder festen udenfor, skal man også tænke på, at der skal være et toilet i nærheden.

5. Temafødselsdag
Vi anbefaler at man vælger et fødselsdagstema, og man lader temaet skinne igennem i forhold til invitation, borddækning, aktiviteter og evt. udklædning. Et tema betyder at festen har et fokus. Lad fødselsdagsbarnet vælge et tema, måske inspireret af en hobby eller interesse, eller måske noget fra tv. Eksempler på populære temaer kan være pirat, prinsesse, superheltetema, eller fodbold, jungle mm.

6. Skal forældrene med?
Det kan være en god idé at invitere forældrene med, hvis børnene ikke er så gamle, og fx går i børnehave. I så fald sørger man for lidt kaffe og kage til forældrene. En anden ting man skal tænke på i forhold til at have forældrene med er, at de kan være en ekstra ressource. Man kan jo som sagt altid bruge et par ekstra hænder.

7. Aktiviteter til fødselsdagen
Det er vigtigt at planlægge nogle aktiviteter, for at festen har et fokus, og det skaber sammenhold og sætter skub i festen, hvis børnene skal lave en fælles leg. En klassisk børnefødselsdagsaktivitet kan være en skattejagt. Her kan man vælge at købe en færdig, så man ikke skal finde på den fra bunden. En skattejagt fra grapevine, kan meget vel være den eneste aktivitet til fødselsdagen. Måske kan man endda lade sig inspirere at de forskellige temaskattejagter, og derudfra vælge sit tema. Hvis gæsterne er lidt ældre, fra 9-10 år, kan man vælge en cool mobilskattejagt.

8. Mad
Start gerne festen med at servere lidt mad, fx boller med pålæg, pølser med brød eller små hamburgere. Det giver energi til de efterfølgende aktiviteter og samler gruppen. Hvis man er udenfor er det måske lettere, hvis man serverer trekantssandwiches eller lign. Egentlig behøves man ikke er gøre så meget ud af maden, når børnene spiser i en gruppe, går det hurtigt! Til maden kan man servere en bowle med juice, sodavand og frugtstykker. Hvis man er udenfor egner det sig måske bedre med en brikjuice til hver. Husk også at medbringe ekstra vand, hvis man er udenfor, børnene bliver tørstige, når de leger.

9. Kage
Dette kan være en traditionel lagkage, evt. pyntet efter tema – her kan man købe forskellige farvede marcipanlåg og lægge på lagkagen, og pynte. Eller en kagemand eller brownies med festlig glasur.

10. Slikpose
De fleste børn forventer at få en slikpose til en børnefødselsdag. Dette kan være som belønning på skattejagten, eller til sidst inden at børnene går hjem. Dog kan man sagtens fylde slikposen med lidt sundt også, fx en med en æske rosiner eller en frugtstang, og den behøves heller ikke at være så stor.

Populære temaskattejagter:
Skattejagt: Piratskattejagt for 4-6 år | Piratskattejagt for 7-10 år
Skattejagt: Superhelteeventyret 4-6 årSuperhelteeventyret for 7-10 år
Skattejagt: Detektivmysteriet for 4-6 år | Detektivmysteriet for 7-10 år
Skattejagt: Prinsessemysteriet for 4-6 årPrinsessemysteriet for 7-10 år

Populære mobilskattejagter:
Mobilskattejagt: Jagten på piratskatten
Mobilskattejagt: Jagten på den forsvundne juvel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s