Temafødselsdag

Børnefødselsdag med istema

isfoedselsdagsbord”Frost” filmen er virkelig populær især blandt små isprinsesser, og is- og vintermiljøet sætter gang i fantasien, alle børn elsker jo sne og is! Så hvorfor ikke holde en isprinsessefødselsdag? Start med at lave en fin indbydelse, som indbyder til bal på isslottet, med instrukser om at man skal klæde sig varmt på til udendørs skattejagt.

Vi foreslår at man lader isfødselsdagen vare to timer – fødselsdagen behøves ikke at vare længere tid, en børnefødselsdag kan være ret intensiv, så det er en god idé at holde den forholdsvis kort.

Dæk børnefødselsdagsbordet fx med hvid dug, isblå servietter og sølvfarvet gavebånd, evt. med paptallerkener eller almindelige hvide tallerkener. Her på bordet er der fine sneboldelys købt i Ikea.
Eksempler på fødselsdagsmad til isfødselsdagen, kan være hamburgere, så børnene selv kan lave deres egen – det plejer at være populært. Dæk et bord med hamburgerbøffer, salatblade, agurker, tomater, brød, dressing og ketchup mm.


Når børnene har spist kan de gå på isskattejagt! ”Ismysteriet” fra grapevine.dk egner sig perfekt til istemaet. Skattejagten skaber den rigtige isstemning og fuldender fødselsdagen! Børns indlevelsesevne er fantastisk, når de bliver introduceret til historien om den onde fe, der har låst iskrystallen inde og at isfesten i islandet er i fare og om isprinsesse Arabella, pingvinen Puk og elgen Ole, som skal bruge børnenes hjælp til at finde de seks nøgler til tårnrummet og redde isfesten – så lever de sig 100 % ind i historien. Til posterne kan man vælge at tegne et kort over området hvor posterne er gemt, i stedet for at bruge ledetråde, men hold det enkelt for de små børn, som kan behøve hjælp til at læse et kort.

Vær opmærksom på at i grapevines temaskattejagter indgår der ofte noget, som man skal indsamle i løbet af skattejagten, til ”Ismysteriet” er det seks nøglekort. Hvis man har en større børnegruppe med flere end seks børn, kan man meget vel udvælge to eller flere børn, som sammen har ansvaret for en nøgle, ellers kan der let blive nogle, som bliver kede af det, da alle plejer gerne at ville holde en nøgle. Skattejagten tager ca. 45 minutter at gennemføre afhængigt af hvor lang afstand der er mellem posterne.

Når man er kommet ind fra isskattejagten kan man byde på is. Her er der bygget et fint isslot af vaniljeis og isvafler som slotstårne!

isslot
Mere info Ismysteriet 4-6 år | Ismysteriet 7-10 år

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s